Asset 3

Aardbeien en klein fruit

Als aardbeien- en/of klein fruitteler probeert u steeds het optimale gewas te telen. Daarvoor gebruikt u de meest moderne en innovatieve teeltmethoden die voor handen zijn. Daarom stelt u hoge eisen aan de producten en toeleverancier om op de juiste manier de aanwezige knelpunten op te lossen.

 

Klep Agro biedt een zéér uitgebreid productenpakket van A-fabrikanten waardoor u verzekerd bent van kwaliteit. Daarnaast zijn onze kleinfruit specialisten in staat om u te voorzien van de juiste adviezen voor uw teelt van begin tot einde. We helpen u graag met het optimaliseren van uw teelt op alle benodigde fronten; bijvoorbeeld bij het laten analyseren van een grondmonster, het opmaken van een residuvrij-schema of het weerbaar telen op te starten. Bij innovaties zijn wij graag uw gesprekspartner.

Grond- en wateronderzoek

Wilt u een enkel element of een uitgebreide analyse van uw grond- of watermonster uit laten voeren, dan kunnen we dat voor u organiseren. Bel of mail ons vrijblijvend hierover en we helpen u graag verder.

Teeltsystemen

Voor iedere teelt kunnen we het gewenste teeltsysteem of de benodigde onderdelen leveren. Naargelang uw wensen kunnen we samen met u het meest geschikte systeem realiseren.

Hiernaast ziet u enkele van onze gerealiseerde systemen.

Naast het systeem kunnen we ook de inrichting van uw teeltsysteem leveren. Van teeltgoot en teeltbak tot druppelaar en alles daartussen.

Trays

De basis van de aardbei op substraat wordt gesmeed op het trayveld. We kunnen u een grote variëteit aan trays hiervoor aanbieden. Zowel met als zonder vlakke kant in de cup. Van 9 gaats tot en met 18 gaats en alles wat daar tussen zit kunnen we leveren.

Potgrond

Iedere teelt heeft zijn eigen teeltbehoeften. Zodoende kunnen we ieder gewenst potgrondmengsel voor u samenstellen.

Alle mogelijkheden op het gebied van potgrond vindt u op de onderstaande pagina.

Bemesting

Ieder gewas heeft zijn eigen bemestingsbehoefte. Welke dat voor uw gewas is, kunnen we wanneer u dat wenst samen afstemmen. Verder hebben we een divers aanbod in meststoffen:

  • Vast
  • Vloeibaar (bulk en cans)
  • Enkelvoudig
  • Gecoat
  • Organisch
  • Speciale meststoffen

Weerbaar telen & Residuvrij telen

Door strenge regelgeving neemt het aanbod van gewasbeschermingsmiddelen sterk af, terwijl ook steeds minder nieuwe middelen toegelaten worden. Ondertussen krijgt ook residuvrij telen steeds meer aandacht, zeker nu supermarkten en afnemers vaak nóg strengere eisen stellen aan de producten dan de geldende wetgevingen. Deze ontwikkelingen vragen om een nieuwe manier van denken en het benutten van alternatieve handelswijzen om uw gewassen te beschermen en een optimale teelt te kunnen verwezenlijken. Via onderzoek en onze betrouwbare leveranciers zijn we in staat gebleken om een antwoord te kunnen bieden op bovenstaande vraagstukken.

>

Nov@ en Folicist: de perfecte combinatie in aardbei- en zachtfruit teelten

Met Nov@ wordt de wortelactiviteit aanzienlijk verbeterd, gecombineerd met Folicist, zorgt dat voor een verhoogde stresstolerantie en resulteert het in een vitale en groeikrachtige plant. Beide biostimulanten kunnen zowel als bladtoepassing of middels fertigatie toegepast worden.

>

Oikos: een mooie toevoeging in de bestrijding van witte vlieg

Witte vlieg vormt al jaren een flink probleem in de aardbeienteelt. De tot nu toe beschikbare middelen zijn vaak niet toereikend om de druk voldoende onder controle te houden. Oikos is een biologische insecticide die breed toegelaten is in teelten onder glas zoals groenten, sierteelt maar ook in de aardbeienteelt. Oikos is zacht voor het gewas maar hard tegen witte vlieg, luis en rupsen. Het middel is ondanks de brede insectenwerking veilig voor de meeste natuurlijke vijanden.

Biostimulanten

Dé mogelijkheid om op een laagdrempelige wijze een weerbare- en/of residuvrije teelt te kunnen realiseren. Dat kan onder andere met de inzet van biostimulanten.

Natuurlijke vijanden

Ongewenste met gewenste beestjes bestrijden. Al vele tientallen jaren zijn we bezig met de inzet van natuurlijke vijanden in de teelten. We kunnen u helpen met het vinden (scouten) en bestrijden van ongenode gasten in uw teelt(en). Bel ons vrijblijvend en we helpen u graag verder. Hieronder vindt u via verschillende links hier informatie over:

Natuurlijke vijanden

Hangende stekkenteelt

 

Research

Wat ooit begon met kleine proeven in een leegstaand kantoor is sinds 2 jaar uitgegroeid tot een serieuze onderzoek locatie: “de Klimaatcel”. Een plek waar wij jaarrond proeven kunnen doen. Hier heeft Klep de mogelijkheid om nieuwe producten te testen, toekomstbestendige teeltstrategieën te ontwikkelen en zo nog een legio aan mogelijkheden. Proeven die in de klimaatcel veelbelovend zijn beproeven we daarna in de praktijk bij een van onze klanten of proefvelden in eigen beheer. De uitkomsten hiervan zijn vaak veelbelovend, waar u als teler baat bij kunt hebben. Daarom gaat Klep zijn proeven op de Research pagina inzichtelijk maken.

Tuinbouwtechniek/spuiten

Wij zijn gespecialiseerd in kleine tuinbouwtechniek. Van verkoop van nieuwe machines tot het aanpassen van bestaande machines en complete bouw van machines op maat. Denk bij kleine tuinbouwtechniek aan motorvatspuiten, automatische slangenhaspels en spuitbomen, interne transportsystemen en volautomatische spuiten. Wij beschikken over een professioneel ingerichte werkplaats waar wij alle voorkomende werkzaamheden kunnen doen zoals ook reparatie en onderhoud. Check voor meer info onze tuinbouwtechniek pagina.

Bedrukken, borduren en leveren van werk- en veiligheidskleding

Voor de levering van bedrijfskleding op maat bent u bij Handelsonderneming Klep aan het juiste adres. Wij bieden u diverse kwaliteitsmerken bedrijfskleding in allerlei soorten, maten en kleuren. Ook kunnen wij de kleding bedrukken met uw eigen logo.

Gereedschap

Naast technische oplossingen hebben we ook vele soorten gereedschap in alle soorten en maten in ons assortiment. Hebben we het niet op voorraad? Dan bestellen we het voor u.

Uiteraard is uw gereedschap onderheven aan onderhoud. Zo staan wij voor u klaar mocht er een technisch probleem zijn.

Intern transport

We zijn dealer van dé stabiele shovel voor de toekomst. De Pitbull Compact Loader. Dit is een uniek product met de aandacht op veiligheid, kwaliteit en kracht.

De Pitbull is compact gebouwd en zeer wendbaar. Hierdoor is hij de perfecte hulp voor zware klussen in kleine ruimtes. De lage zithoogte in combinatie met een laag dak maakt de Pitbull ook erg geschikt voor binnenwerk.

Veiligheid is één van de grootste pijlers van de Pitbull. Het lage zwaartepunt en de schommelas in combinatie met het starre knikpunt, maakt de Pitbull zeer stabiel en geschikt voor het werken op ongelijke ondergronden. Door middel van een naar achter schuivende uitvalbeveiliging wordt voorkomen dat de machinist tijdens de werkzaamheden uit de machine kan vallen. De uitvalbeveiliging blijft ten alle tijden binnen de machine waardoor onnodige schade wordt voorkomen. Standaard wordt de machine geleverd met een ROPS veiligheidsdak.

Meer weten? Neem contact op met onze specialisten