Bemesting Maïs

Een goede bemesting is een belangrijk onderdeel van een geslaagde maisteelt. De huidige normen zorgen ervoor dat bemesting zo optimaal mogelijk moet worden aangewend. De drijfmestgift samen met de gehaltes en bodemvoorraad bepalen hoeveel er aangevuld moet worden met kunstmest. Rijenbemesting met Agromaster is een efficiënte manier om kunstmeststoffen toe te dienen.

Derogatie Geen derogatie
Met fosfaat Zonder fosfaat Pw laag Pw hoog
Kunstmestbak (naast zaad) Agromaster
37-0
Agromaster
30-5
Agromaster
30-5
Granulaat (in de voor) Chrystal Green Protamin GR Humostart Protamin GR
Vloeibaar (in de voor) Nov@ Powerstart Feed Powerstart Feed

Humostart

Humostart is een innovatie meststof in de vorm een micro-granulaat met zeer makkelijk opneembare stikstof en fosfaat en wat ook opneembaar blijft.

Agromaster

‘Stikstof wanneer mais het nodig heeft’

Agromaster dient als rijenbemesting en bevat gecontroleerd vrijkomende stikstof. Het zorgt ervoor dat de mais stikstof beschikbaar heeft voor celstrekking en celdeling. Het gecontroleerd vrijkomende stikstof voorkomt vervluchtiging en uitspoeling, bovendien zorgt het voor minder zoutbelasting voor het kiemplantje. Er zijn twee samenstellingen van Agromaster.

 

Protamin GR

Protamin GR bevat drie vormen organische stikstof: snel, medium en slow release voor een uitgebalanceerde stikstofvoorziening gedurende het hele groeiseizoen. Protamin GR stimuleert wortelontwikkeling en verbetert de beschikbaarheid van bodemgebonden fosfaat. Door de uitgebalanceerde stikstofvoorziening en het plantversterkend effect zorgt Protamin GR voor een weerbare plant die bestand is tegen abiotische en biotische stress.

 
Interesse? Wilt u advies op maat wat betreft dosering, toepassingen of productkeuze neem contact met ons op!