Asset 3
Demo & praktijk Biostimulanten Lopend

Meerwaarde op het wachtbed

Een weerbare wachtbedplant plant met een hoge productie, dat is wat elke teler graag ziet! Op ons eigen onderzoek locatie te Rucphen gaan wij kijken, door het toepassen van verschillende schema’s op het wachtbed of we ook daadwerkelijk op deze bovengenoemde punten een verschil kunnen maken. Met het oog op de toekomst, waar chemie een steeds kleinere rol gaat spelen gaan wij op zoek naar toepasbare schema’s met aan de basis biostimulanten en GNO’s en als vergelijk een aantal schema’s met GBM aan de basis. De wachtbedplanten worden eind november gerooid en in de koeling bewaard. In het vroege voorjaar worden de wachtbedplanten uitgeplant in de tunnel. De planten worden beoordeeld op productie en uitval.

Planten

Planten

In deze proef is er gekozen voor het ras Sonata, met name door de gevoeligheid voor Phytophthora. De wachtbedplanten zijn begin augustus geplant op ons eigen onderzoek locatie in Rucphen. Elk schema ligt in 2 herhalingen en heeft een oppervlakte van 14 m² per veld.

1

Aantal toepassingen!

In totaal is elk schema 4 keer toegepast gedurende de opkweek van de wachtbedplanten. De helft van de schema’s hebben ook een aangietbehandeling gehad.

2

Wachtbedplanten rooien

Eind November zijn de planten gerooid, gecodeerd en vervolgens voor 2 maanden in de koeling bewaard.

3

Planten in de vroege tunnel

Eind januari zijn de wachtbedplanten in de tunnel uitgeplant. Elk schema kent drie herhalingen verdeeld over de verschillende plantrijen. In totaal bestaat elk schema uit 54 planten.

4

Update Tunnel

De Sonata planten groeien erg hard door het goede weer van de afgelopen weken. Op naar de productie !!!

5

In volle productie !!

Beide tunnels zijn momenteel volop in productie. Elk veldje wordt apart gewogen en de kilo’s worden genoteerd. Afwachten dus op het eindresultaat. Ook de uitvallers door toedoen van Phytophthora worden gemonitoord.

6

We zijn op dit moment bezig met deze proef...

Houd onze Research pagina in de gaten voor nieuwe updates over deze proef.

Lopend