Asset 3
Nieuwe hygiënefolder
Download de hygiënefolder

Pagina boomkwekerij/sierteelt vernieuwd
Bekijk pagina

Veehouderij update #4

Bemesting 2e snede

Op de meeste bedrijven is de 1e snede ingekuild. Dit brengt met zich mee dat er ook weer bemest moet worden voor de 2e snede.

Ondanks een paar buien is er nog steeds een vochttekort. Vocht is altijd een belangrijk element voor de opname van de gegeven nutriënten. Als de ondergrond droog is en er geen water van boven komt lossen korrelmeststoffen niet goed op.

Overweeg om voor de 2e snede vloeibare meststoffen toe te dienen. Vloeibare meststoffen hebben onder droge omstandigheden een grotere effectiviteit dan korrelmeststoffen. Bemesten van 2e snede met Powerbasic 140 N 22+10So3 geeft daarnaast ook een hogere opbrengst en betere kwaliteit ruwvoer. Het advies bij maaien is om naast dierlijke mest nog 50-60 kg N/ha te geven. Bij weiden is 30-40 kg N /ha voldoende.

Voor een betere opname van nutriënten en het verminderen van externe stress (droogte en verbranding) kunt u 5 l/ha Nov@ combineren met vloeibare meststoffen. Neem contact op voor advies op maat.

Onkruidbestrijding mais 2019

De meeste mais is al gezaaid en zal zo boven staan. Belangrijk is om het juiste moment te kiezen om onkruidbestrijding uit te voeren. Het ideale moment is wanneer de mais tussen 2-4 bladstadium zit. De onkruiden zijn dan nog klein en de mais ondervindt minder groeiremming. Dit jaar vraagt onkruidbestrijding vanwege onderzaai van een vanggewas een andere aanpak dan men gewend is.

We willen u graag adviseren welke mix het beste geschikt is in uw situatie. We kijken dan naar de volgende punten: wel/geen onderzaai, onkruiddruk en het moment van spuiten. Hiermee heeft u het meeste rendement van onkruidbestrijding in mais.

Meer ds opbrengst met Nov@

Met Nov@ heeft u een betere opname van nutriënten en realiseert u een hoger rendement van uw bemesting. Door de unieke combinatie van actieve ingrediënten, inclusief humine- en fulvinezuren, plantaardige aminozuren, glycinebetaine en gechelateerde spoorelementen zorgt Nov@ voor een snelle vegetatieve groei en verbetert het de wortelfunctionaliteit. Dit maakt de plant vitaler en beter beschermd tegen externe stress zoals bijvoorbeeld kou of droogte.

Advies 5 l/ha in combinatie met onkruidbestrijding

Met proeven in grasland hebben we gezien dat 5 l Nov@ gecombineerd met vloeibare meststoffen voor 20% meer opbrengst zorgde. Daarnaast bevat het behandelde gras 16% meer suiker en meer mineralen zoals calcium en selenium.

Lees het leaflet voor meer informatie.