Vliegenoverlast bestrijden in de veehouderij

Vliegenoverlast is voor veel veehouders een bekend probleem. Vliegen zorgen niet alleen voor overlast bij mens en dier, maar zijn ook verantwoordelijk voor het overdragen van ziektes. Daarnaast veroorzaken vliegen veel stress bij vee.

De zomer staat voor de deur en in de zomer zijn de omstandigheden voor vliegen gunstig. Onder zomerse omstandigheden verpoppen de maden zich namelijk sneller tot volwassen vliegen.

Een effectieve vliegenbestrijding is dan ook alleen mogelijk als men tijdig begint met bestrijden. Alleen volwassen vliegen bestrijden is niet genoeg; ook de maden van de vliegen moeten worden aangepakt.

Preventieve aanpak van vliegenoverlast

Een goede preventieve aanpak begint bij een schone omgeving. Probeer broedplaatsen voor vliegen zoveel mogelijk te voorkomen door bijv. mestkorsten en voerresten op te ruimen.

Bent u op zoek naar een effectief vliegenbestrijdingsmiddel? Kies dan voor Neporex. Het middel werkt als maaggif. Na inname verzorgt het een geremde groei van de larven, terwijl het vervellingsproces wordt onderbroken en normale verpopping wordt verhinderd. Dit betreft dus echt een middel wat goede resultaten op langere termijn biedt; een snelle werking kan dan ook niet verwacht worden.

De toepassing van Neporex

Neporex wordt toegepast in de vorm van strooien, gieten of spuiten. De toepassing dient gericht te worden uitgevoerd op de behandeling van broedplaatsen. Volwassen vliegen worden met het middel niet bestreden. Tijdens de toepassing hoeven de dieren niet uit de stal of het hok te worden verwijderd. Dosering: 250 gr / 10m2.

Volwassen vliegen bestrijden

Met Neporex heeft u al een groot deel van de vliegenoverlast bestreden. Echter blijven er nog volwassen vliegen over. Om de volwassen vliegen aan te pakken en het bestrijdingsplan compleet te maken, kunt u strijkmiddelen gebruiken zoals Quickbayt of Agita. Deze smeert u op panelen van hout, karton of stof. Vervolgens hangt u deze panelen op op plaatsen waar veel vliegen voorkomen.

Beschermen van melk- en jongvee

Wilt u uw melkvee en/of jongvee op een goede manier beschermen tegen vliegen? Dan is Boviclip een geschikt product. Boviclip biedt 4 maanden bescherming en is regenbestendig. Daarbij werkt Boviclip beter dan een pour-on product, omdat een dergelijke behandeling dikwijls niet op tijd herhaald wordt. Bovendien heeft u met Boviclip niet te maken met een wachttijd voor vlees en melk. Boviclip kan worden bevestigd aan het oormerk en 1 clip per dier is voldoende. Ter preventie van zomerwrang dient u 2 clips te gebruiken.

Beginnen met vliegenbestrijding

Wilt u aan de slag gaan met het bestrijden van vliegenoverlast? Vraag naar bovengenoemde middelen in onze winkel of neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.