Asset 3

Boomkwekerij en sierteelt

Of u nu bomen kweekt in de vollegrond, in potten / containers kweekt of siergewassen teelt. Onze boom- & sierteeltadviseurs leveren niet alleen een compleet productenpakket, maar begeleiden uw teelt ook met een deskundig advies.

Als kweker zoekt u naar de beste teeltmaterialen, optimale bemesting en geïntegreerde gewasbescherming om een mooi en sterk product te kunnen afleveren. Daarbij stelt u hoge eisen aan uw toeleveranciers.

Onze boom- & sierteeltadviseurs leveren niet alleen een compleet productenpakket, maar begeleiden uw teelt ook met een deskundig advies. We helpen u graag met het optimaliseren van uw bemestingsplan, het maken van een geïntegreerd schema om milieuvriendelijk en efficiënt te kunnen telen of het starten met weerbaar telen.

 
Bemestingsplan

Een gezond gewas start bij een optimale bodem of substraatsamenstelling. Dankzij de steeds scherpere wetgeving moeten we, vooral in de vollegrond, innovatief zijn. Duurzame meststoffen en de juiste toedieningstechniek zijn hierbij cruciaal. Om uw bemestingsplan het echt optimaal te kunnen samenstellen, analyseert u eerst wat er al aan voedingsstoffen beschikbaar is. Via zowel bodem- als plantsapanalyses kunnen we de voedingstoestand van de bodem en het gewas meten.

Maar ook in de substraatteelten spelen diverse factoren een rol. Een aantal plantversterkers en gecontroleerd vrijkomende meststoffen kan al in het substraat worden doorgemengd. Wij helpen u graag bij de juiste samenstelling.

 
Geïntegreerd schema

Het aanbod van beschikbare chemische gewasbeschermingsmiddelen neemt af, dankzij strengere regelgeving en doordat er steeds minder nieuwe toelatingen bijkomen. Dat betekent dat de manier van denken in de boomkwekerij moet veranderen. Niet meer reageren als het probleem zich voordoet, maar planmatig werken met biologie, bemesting en plantversterkers. De plaag voorkomen dus, en alleen als het echt niet anders kan doelgericht bestrijden met de mogelijkheden die we nog hebben. We maken graag een geïntegreerd gewasbeschermingsplan op maat voor uw teelt.

Meer weten? Neem contact op met onze specialisten