Asset 3

Vollegrondsgroenten

Als vollegrondgroententeler streeft u naar een sterk en gezond gewas met een optimale opbrengst van uitstekende kwaliteit, dat bestand is tegen alle weersomstandigheden. Daarom investeert u in een optimale bemesting en geïntegreerde gewasbescherming en dekt u uw gewas op tijd af wanneer nodig.

Klinkt eenvoudig, maar met de steeds strengere regelgeving voor bemesting en gewasbescherming blijkt dat in de praktijk soms een enorme puzzel. Samen met u zoeken onze teeltspecialisten naar het beste plan van aanpak in uw teelt.

 
Optimale bemesting

Een gezond gewas start bij een optimale bodem. Dankzij de steeds scherpere wetgeving moeten we innovatief zijn. Duurzame meststoffen en de juiste toedieningstechniek zijn hierbij cruciaal. Zo kunt u kiezen voor gecoate meststoffen, die voedingselementen gecontroleerd vrij laten komen. Zo krijgen de planten de juiste voedingsstoffen op het moment dat ze nodig zijn en minimaliseert de uitspoeling naar het grondwater. Of wat dacht u van organische meststoffen om het bodemleven te stimuleren en de structuur te verbeteren? Wij helpen u graag met een bemestingsschema op maat voor uw teelt(en).

 
Geïntegreerde gewasbescherming

Het aanbod van beschikbare chemische gewasbeschermingsmiddelen neemt af, dankzij strengere regelgeving en doordat er steeds minder nieuwe toelatingen bijkomen. Dat betekent dat de manier van denken in de land- en tuinbouw moet veranderen. Niet meer reageren als het probleem zich voordoet, maar planmatig werken en weerbaar telen met behulp van bemesting, plantversterkers en (bodem)biologie om de afweer van het gewas te optimaliseren. Dus de plaag voorkomen en, alleen als het echt niet anders kan, doelgericht bestrijden met de mogelijkheden die we nog hebben. We maken graag een gewasbeschermingsplan op maat voor uw gewas(sen).

 

Gewasbeschermingsmonitor

FlexProteX

Meer weten? Neem contact op met onze specialisten