Asset 5
Asset 3

Residuvrij telen

Slim inspelen op strenge regelgevingen en hoge eisen van afnemers

Door strenge regelgeving neemt het aanbod van chemische gewasbeschermingsmiddelen sterk af, terwijl ook steeds minder nieuwe middelen toegelaten worden. Ondertussen krijgt ook residuvrij telen steeds meer aandacht, zeker nu supermarkten en afnemers vaak nóg strengere eisen stellen aan de producten dan de geldende wetgevingen.

Deze ontwikkelingen vragen om een nieuwe manier van denken en het benutten van alternatieve handelswijzen om uw gewassen te beschermen en een optimale teelt te stimuleren. Hoe gaat u deze uitdagingen tegemoet en zorgt u ervoor dat uw gewassen er sterker uit komen?

Wanneer u kiest voor Klep Agro en onze producten kiest u voor:

  • Volledig advies op maat bij u op locatie
  • Snelle service en vlotte levering
  • Innovatieve biostimulanten van wereldmarktleider Biolchim
  • Kennis en kunde van gedreven specialisten
Weerbaar telen

De wettelijke normen rondom de maximale residulimiet (MRL) zijn al scherp, maar tegenwoordig weten afnemers en supermarkten er nog een schepje bovenop te doen door nog strengere eisen te stellen aan de MRL. Tijd om af te zien van het gebruik van synthetische gewasbeschermingsmiddelen en het over een andere boeg te gooien in de teelt. Door de planteigen afweer te stimuleren en plantversterkers (biostimulanten) te benutten worden ziekten en plagen voorkomen. Zo verlegt u de aandacht van bestrijden naar preventieve gewasbescherming en hoeft u zich ook niet meer te wenden tot de steeds schaarser beschikbare wettelijke synthetische gewasbeschermingsmiddelen.

Bij weerbaar telen draait het dus om een gezond en weerbaar gewas om zo de eigen afweer van uw planten te stimuleren.

Hiervoor is onder andere aandacht voor de hormoonhuishouding van de planten en wordt door plantversterkers gericht op het sturen van de verdedigingsmechanismen op basis van salicylzuur en jasmonzuur. Het sturen van de concentraties van deze zuren helpt om de resistentie van de plant te verhogen en maakt dat deze minder vatbaar wordt voor schimmels, ziekten en plagen. Via deze weg kan bijvoorbeeld meeldauw voorkomen worden, terwijl de nieuwe groei ongehinderd door meeldauw door kan gaan.

Ook natuurlijke vijanden spelen een rol bij het residuvrij telen. Deze vormen een biologische tegenhanger van de synthetische gewasbeschermingsmiddelen en bieden een natuurlijker alternatief, met als groot voordeel het afwezig zijn van residuen op het eindproduct en het behoud van natuurlijke vijanden in het gewas.

 
Contact opnemen
Contact met Klep-Agro
Via onderstaande formulier kun je gemakkelijk contact met ons opnemen.
Uw gegevens
Vul hieronder de gegevens in waarop wij u kunnen bereiken.
Uw bericht
Laat uw bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Uw specialist
Corné Klep
Directie