Asset 3

Weerbaarheid van gewassen

Slim inspelen op strenge regelgevingen en hoge eisen van afnemers

Door strenge regelgeving neemt het aanbod van gewasbeschermingsmiddelen sterk af, terwijl ook steeds minder nieuwe middelen toegelaten worden. Ondertussen krijgt ook residuvrij telen steeds meer aandacht, zeker nu supermarkten en afnemers vaak nóg strengere eisen stellen aan de producten dan de geldende wetgevingen.

Deze ontwikkelingen vragen om een nieuwe manier van denken en het benutten van alternatieve handelswijzen om uw gewassen te beschermen en een optimale teelt te kunnen verwezenlijken. Hoe gaat u deze uitdagingen tegemoet en zorgt u ervoor dat uw gewassen er sterker uit komen?

Wanneer u kiest voor Klep Agro en onze producten kiest u voor:

  • Volledig advies op maat bij u op locatie
  • Snelle service en vlotte levering
  • Innovatieve biostimulanten van wereldmarktleider Biolchim
  • Kennis en kunde van gedreven specialisten
Weerbaar telen

Omdenken staat centraal bij het bevorderen van de weerbaarheid van uw gewassen. Waar voorheen pas ingegrepen werd met gewasbeschermingsmiddelen op het moment dat de plant al ziek was, wordt bij het weerbaar telen juist sterk preventief gehandeld door de plant minder vatbaar voor ziektes, plagen en stressfactoren te maken.

Om weerbare gewassen te realiseren adviseren we het gebruik van innovatieve biostimulanten van o.a. Biolchim. We bieden een pakket aan van diverse krachtige oplossingen die de weerbaarheid van uw gewassen ten goede komen. Zo bevordert Nov@ een gebalanceerde wortelgroei en verbetert tevens de bodemstructuur. Hierdoor is de plant in staat om een groter voedingsmiddelenpotentieel te benutten.

Om gewassen de kans te geven optimaal weg te groeien ondanks stresssituaties adviseren we een combinatie van Fylloton en Folicist. Foliumzuren en aminozuren zorgen ervoor dat de gewassen veel minder last hebben van stressfactoren als warmte, kou, droogte of overtollig vocht. De producten bevatten bestanddelen die de plant direct kan gebruiken voor de groei en geeft energie. Zo is de plant in staat om ondanks stressvolle omstandigheden toch te groeien. Daarbij wordt de plantweerstand bevorderd en kan na stress sneller herstel aanvangen.

Aan de slag gaan met weerbaar telen? We helpen u graag om een geïntegreerd gewasbeschermingsplan op te stellen voor uw gewassen, gericht op het realiseren van weerbare gewassen. Planmatig werken we met biologische gewasbescherming, plantversterkers en optimale bemesting om ziektes en plagen te voorkomen en een optimale groei te behalen. Gezonde en weerbare gewassen zonder de inzet van gewasbeschermingsmiddelen is onze insteek.

 

In twee weken tijd zagen we het gewas zo vooruit gaan dat we dachten: Daar moet meer in zitten!

Adriaan van der Steen - Mts. van der Steen