Asset 3
Nieuwe hygiënefolder
Download de hygiënefolder

Pagina boomkwekerij/sierteelt vernieuwd
Bekijk pagina

Optimale bemesting vollegrondsteelt

Landbouwbreed wordt de regelgeving rondom bemesting steeds strikter. Het mestbeleid vraagt om minder bemesting en daardoor dient anders bemest te worden dan voorheen. Hoe zorgt u ervoor dat u met minder bemesting of alternatieve bemestingsplannen nog steeds een optimale opbrengst behoudt?

Wanneer u kiest voor Klep Agro en onze producten kiest u voor:

  • Volledig advies op maat bij u op locatie
  • Snelle service en vlotte levering
  • Innovatieve biostimulanten van wereldmarktleider Biolchim
  • Kennis en kunde van gedreven specialisten

Geïntegreerde bemesting sterke basis voor duurzame teelt

Om tot een optimaal resultaat te komen, adviseren we om naar een geïntegreerde teelt toe te werken, gebruikmakend van diverse bemestingsoplossingen. In de basis van dit bemestingsplan staat organische bemesting. Verdere fine-tuning doen we met minerale en/of gecoate meststoffen, aangevuld met biostimulanten.

Organische meststoffen bevatten veel essentiële nutriënten, die bovendien over langere tijd afgegeven worden. Daarnaast biedt organische bemesting ook belangrijke secundaire voeding (aminozuren, vitaminen, etc.) voor uw planten. Hiermee kunnen uw gewassen een gezonde en gelijkmatige groei doormaken.

Deze natuurlijkere groei bevordert ook de weerbaarheid van uw gewassen. Daardoor hebben plagen en ziektes er minder vat op en verbeteren uw opbrengsten. Daarbij stimuleert u met organische bemesting ook een rijk bodemleven en een verbeterde bodemstructuur. En door de inzet van organische meststoffen te combineren met het tussentijds telen van groenbemesters profiteert u veel langer van een gezonde en vruchtbare bodem.

Aanvullend op organische bemesting zullen minerale- en/of gecoate meststoffen ingezet worden, gecombineerd met biostimulanten. Deze minerale bemesting biedt in de juiste verhouding een goede aanvulling op de organische meststoffen. Door biostimulanten toe te voegen kunnen we de giften van minerale bemesting tot een minimum beperken. Zo geven we de plant een nog bredere (secundaire) voeding in de vorm van eiwitten, aminozuren, vetzuren, vitaminen, etc.

Een goede combinatie van de diverse bemestingsoplossingen biedt zo een volledig bemestingsplan waarmee u een optimale en gezonde groei van uw gewassen realiseert, en de weerbaarheid van uw planten versterkt.

In twee weken tijd zagen we het gewas zo vooruit gaan dat we dachten: Daar moet meer in zitten!

Adriaan van der Steen - Mts. van der Steen
Contact opnemen
Contact met Klep-Agro
Via onderstaande formulier kun je gemakkelijk contact met ons opnemen.
Uw gegevens
Vul hieronder de gegevens in waarop wij u kunnen bereiken.
Uw bericht
Laat uw bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Uw specialist
Corné Klep
Directie