Asset 3
Nieuwe hygiënefolder
Download de hygiënefolder

Pagina boomkwekerij/sierteelt vernieuwd
Bekijk pagina
Demo & praktijk Biostimulanten Lopend

Meerwaarde op het trayveld

Praktijkproef waar we gaan kijken naar het langdurige effect van biostimulanten op productie en plantweerbaarheid. Kunnen wij door biostimulanten toe te passen op het trayveld, voor een plus in productie zorgen en een lager percentage uitvallers door toedoen van plantpathogenen realiseren? Op het trayveld zijn 16 verschillende schema’s toegepast. Elk schema kent 4 toepassingen. De planten worden half december ingepakt en gekoeld. Na een lange bewaring worden deze trayplanten in het najaar uitgeplant in de kas en wordt de productie en uitval bijgehouden.

Waar zijn we op dit moment?

Trayplanten Sonata

Voor deze praktijkproef is er gekozen voor het ras Sonata. Alle 16 schema’s zijn in tweevoud ingezet. In totaal bestaat elke behandeling uit 200 planten. Stekdatum 17-7-2021.

1

Toepassingen

Nadat de Sonata stekken zijn geworteld is er begonnen met toepassen. Tussen de 4 toepassingen is een interval aangehouden van ongeveer 10-12 dagen. De producten worden toegepast middels een aangietbehandeling.

2

Inpakken

Eind december zijn de planten ingepakt en gekoeld. Deze worden pas weer in het najaar uit de koeling gehaald en in de kas uitgeplant.

3

We zijn op dit moment bezig met deze proef...

Houd onze Research pagina in de gaten voor nieuwe updates over deze proef.

Lopend