Asset 3

Hortisprayer

Een veelzijdige spuitrobot

De voordelen van de Hortisprayer

  • Veel instellingen mogelijk
  • Gevelboom met afsluitbare doppen
  • Keuze snelwisseldop in verschillende standen instelbaar en afsluitbaar
  • Spuitboom makkelijk in hoogte instelbaar en in iedere totale hoogte te bestellen
  • Benaderingssensor (extra veiligheid)
  • Volledig RVS uitgevoerd
  • Standaard meegeleverd: bochtstukken om gericht te kunnen spuiten
 

Veelzijdig en op diverse manieren in te stellen

De Hortisprayer is een veelzijdige spuitrobot die op diverse manieren is in te stellen.

De spuitrobot is zowel voorzien van een gevelboom als van zijwaartse spuitbomen. Hierdoor beschikt de Hortisprayer over vele verschillende spuitmogelijkheden. De spuitmogelijkheden zijn hier op de site uitgebreid weergegeven.

De robot kan in diverse snelheden over de rails rijden. De snelheid kan heen of terug variëren, zelfs in één gang kan deze in trappen ingesteld worden.

De hortisprayer stopt bij de gevel en keert automatisch terug. Het punt van retour kan voorafgaand ingesteld worden. De robot gaat terug via de bumper of kan via de sensor geregeld worden. Deze sensor zorgt tevens voor een complete stop van de robot wanneer er een persoon of object op de route staat.

Aan het einde gaat de spuitrobot automatisch van de rails af, vervolgens is deze hydraulisch op te heffen en gemakkelijk te verzetten of te vervoeren.

 
 

Groot gebruiksgemak

Aan het einde gaat de spuitrobot zelf van de rails af. Vervolgens is deze gemakkelijk te verzetten en te vervoeren door de robot hydraulisch op te heffen.

De getoonde uitvoering in deze video werkt met behulp van een haspel en een los vat op het gangpad. Naast deze optie is er ook een uitvoering van de Hortisprayer beschikbaar waarbij er een 300 liter vat op de robot zelf staat. De spuitrobot zelf is op verschillende buismaten te bestellen.

 

Veel instellingen mogelijk

In deze video is de Hortisprayer uitgerust met een gevelboom. Met een gevelboom kan men bijvoorbeeld eerst de gevel behandelen en daarna het pad verder behandelen.

De snelheid van de spuitrobot kan op veel manieren worden ingesteld; in één route kan de snelheid verschillend ingesteld worden. Dit betekend dat de heenweg, terugweg, en over verschillende afstanden de snelheid afzonderlijk kan worden ingesteld.

De Hortisprayer stopt automatisch zodra deze in de buurt van de gevel komt. De robot kan zo worden ingesteld dat deze reageert op de sensor, de af te leggen afstand of de robot keert terug via de bumper.

 

Jos Nuiten

Commercieel monteur, Specialist robotmaaiers, Beregening & Tuinbouwtechniek

Jos is commercieel monteur buitendienst. Jos zijn specialismen zijn tuinbouwtechniek, robotmaaiers en beregening. Zowel op het gebied van advies, verkoop als aanleg!