Asset 3
Zaaien
Zaaien
Biostimulant Nov@ tijdens het zaaien

Met Nov@ heeft u een betere opname van nutriënten en realiseert u een hoger rendement van uw bemesting. Door de unieke combinatie van actieve ingrediënten, inclusief humine- en fulvinezuren, plantaardige aminozuren, phytosaponinen, polysachoriden, glycinebetaine en gechelateerde spoorelementen zorgt Nov@ voor een snelle vegetatieve groei en verbetert het de wortelfunctionaliteit.

Dosering: 5 l/ha

Meststof Agromaster tijdens het zaaien

Mais heeft een specifiek opnamepatroon van stikstof tijdens het groeiseizoen. Na het zaaien is nog niet zoveel stikstof nodig en heeft het gewas genoeg aan de toegediende drijfmest. De grootste opname van stikstof vindt plaats in de periode half juni tot begin augustus.

Reguliere maïsmeststoffen zijn direct na zaai beschikbaar, maar hebben geen duurwerking. Agromaster bevat gecontroleerd vrijkomende stikstof. Zo kunt u de volledige stikstofgift bij zaai toedienen en komt de voeding gedurende het hele seizoen vrij, precies wanneer de plant het nodig heeft.

  • Agromaster (zonder fosfaat) 37-0-0+0,2B: 100-150 kg/ha
  • Agromaster (met fosfaat) 30-5-0+0,2B: 125-150 kg/ha

 

Kiemstadium
Kiemstadium
Let op!

Om een goede kieming van het maiszaad te realiseren, dient u met de volgende punten rekening te houden:

  • Bodemvochtigheid
  • Zaaidiepte
  • Type grond (kluitvorming klei, harde bovenlaag)

 

Een handige app om deze stappen nog eens na te lezen is LG MaizeManager.

4e Bladstadium
4e Bladstadium
Biostimulant Nov@ 2de toepassing

2de Toepassing met Nov@ zorgt voor een optimale gewasverzorging. Zo zorgt Nov@ in de bodem ervoor dat vastliggende nutriënten vrij worden gemaakt, wat de groei van de plant een boost geeft. Ook tijdens momenten van stress bied Nov@ een voordeel, daardoor ideaal te combineren met een herbicide behandeling.

Dosering: 5 l/ha

Chemie Herbicide toepassing

Neem voor een gericht spuitadvies t.b.v uw onkruid-beheersing contact op met een van onze adviseurs.

Net voor pluimstadium
Net voor pluimstadium
Biostimulant Extra behandeling met Fylloton

Net voor het pluimen kunt u ervoor kiezen om een extra stikstofbeurt te geven door middel van Fylloton en Efficie-N-t te combineren. Fylloton bestaat uit plantaardige aminozuren in combinatie met een zeewierextract. Het optimaliseert de synthese van eiwitten en bevordert de natuurlijke groei.

Dosering: 2-3 l/ha

Biostimulant Extra spoorelementen gift met Rizammina 42

Door continuteelt van mais op hetzelfde perceel is de kans op bodemverdichting en verslechtering van de bodemstructuur aanwezig, hierdoor kunnen nutriënten slechter worden opgenomen (Bron: Wageningen University & Researsch 513471). Daarnaast gaat een lage pH vaak samen met een magnesium- (Mg) of molybdeen (Mo) tekort. Bij een hoge pH zijn veel spoorelementen slecht opneembaar, waardoor er een tekort aan ijzer (Fe), mangaan (Mn), koper (Cu) en/of borium (B) kan ontstaan (Bron: Handboek bodem & bemesting).

Om ervoor te zorgen dat dit geen beperking wordt voor de mais kan ervoor gekozen worden om een behandeling toe te passen met Rizammina 42. Daarmee geef je de hoofdelementen (N, P2O5, K2O en Mg) en de spoorelementen (B, Cu, Fe, Mn, Mo en Zn) die direct beschikbaar zijn voor de plant. Daarnaast bevat Rizammina 42 aminozuren die de natuurlijke groei bevordert.

Dosering: 2,5-3 kg/ha

Bladmeststof Efficie-N-t

Efficië-N-t28 wordt met succes ingezet als overbemesting in allerlei gewassen en als extra bemesting bij gewassen welke een stikstofgebrek
tijdens de groeiperiode vertonen.

Dosering: 10-15 l/ha

Hitte / Droogte

Een vitaal en gezond gewas is een gewas dat een hoge productie levert. In de hoogste staat van paraatheid om de impact van extreme weersinvloeden te verlagen. Met plantversterkers grijpt u vroegtijdig in en geeft u natuurlijke veerkracht aan uw teelt. Stressvolle weersinvloeden worden op deze wijze het hoofd geboden. De impact van droogte, hitte en overvloedige neerslag neemt aanzienlijk af. Het gewas kan ongestoord zijn ontwikkeling voortzetten wat resulteert in een renderende opbrengst.

Oogst
 Oogst
Inzicht in het optimale oogstmoment met Agrility

Met de nieuwe digitale service van Limagrain genaamd Agrility is het mogelijk om het optimale oogstmoment van alle LG rassen te bepalen. Maar niet enkel het optimale oogstmoment en geschatte droge stof opbrengst is te bepalen met de digitale service, ook is de ontwikkeling van de mais te volgen en kan nadien plaats specifiek aan de bodemkwaliteit worden gewerkt.

Klik hier voor het aanmeldformulier.

Biostimulant Biostimulant

Meststof Meststof

Chemie Chemie

Bladmeststof Bladmeststof

Onze specialisten
Jan Timmers

Vollegrondsgroenten, Landbouw & Veehouderij, Loonwerkers

Contact opnemen
Contact met Klep-Agro
Via onderstaande formulier kun je gemakkelijk contact met ons opnemen.
Uw gegevens
Vul hieronder de gegevens in waarop wij u kunnen bereiken.
Uw bericht
Laat uw bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Uw specialist
Jan Timmers
Vollegrondsgroenten, Landbouw & Veehouderij, Loonwerkers