Aanleg wachtbedden en teeltruggen voor vollegrondsteelten nadert: hier moet u nú aan denken

Het seizoen van 2021 is nog in volle gang, maar de tijd vliegt voorbij. Inmiddels naderen de voorbereidende werkzaamheden voor het volgende seizoen snel: de aanleg van wachtbedden zal spoedig starten, gevolgd door de aanleg van teeltruggen voor de vollegrondsteelten.

Dat betekent dat nu hét moment is om de juiste voorbereidingen te treffen en een degelijke fundering neer te zetten voor het komende seizoen. Aan welke voorbereidingen kunt u zoal denken? We helpen u graag een handje op weg naar de perfecte start voor 2022!


Bodem prepareren voor het volgende teeltseizoen

Het verbeteren van de bodem en het neerzetten van een stevige fundering voor uw komende teelt vraagt tijd, en daarom is het van belang dat u daar nu al op inspeelt. Stel uzelf de volgende vragen:

  • Is de bodemvoeding al op orde? Zijn de juiste elementen in de bodem aanwezig; bevat deze bijvoorbeeld voldoende zwavel, calcium en magnesium? En zijn er voldoende sporenelementen aanwezig?
  • Is er een groenbemester ingezet? Dient er extra ingezet te worden op de onderdrukking van bodemschimmels en/of aaltjes?
  • Wilt u het bodemleven voeden en aanvullen? En zijn er nog aanvullende bodemverbeteraars nodig?


Adviezen voor uw bodem

Omdat bodemcorrecties tijd nodig hebben en dit alleen kan voor de aanleg van de teelt adviseren we om hier zo snel mogelijk mee te starten in aanloop naar het nieuwe teeltseizoen. Om het bodemleven op te waarderen en te stimuleren raden we aan om Vivisol van DCM in te zetten, een organische bodemverbeteraar. Vivisol verbetert zowel de fysische als biologische bodemvruchtbaarheid, maakt o.a. fosfor vrij uit uw bodem en stimuleert na de aanplanting van uw teelt de opneembaarheid van de wortels.

Ook de inzet van Alloy van Agro-vital is zeer interessant voor uw bodem: deze universeel bruikbare meststof bevat een volledig pakket spoorelementen. Het gebruik van metaallegeringen in Alloy zorgt hierbij voor zeer lange beschikbaarheid van koper, mangaan, ijzer en zink in de bodem (maar liefst 4 jaar!). Bovendien voorkomen deze legeringen uitspoelingen van nutriënten.

In aanloop naar de eerste teelten van het nieuwe seizoen kunt u tenslotte voorraadbemesting toepassen, met de inzet van organische meststoffen van DCM en/of gecoate meststoffen van ICL.

Door de tijdige toevoeging van de juiste nutriënten, spoorelementen en meststoffen beschikt u over een voedingsrijke en gebalanceerde bodem op het moment dat de eerste verse planten de grond in gaan.

Vragen?

Kunt u nog de nodige sturing gebruiken bij uw voorbereidingen? Wij adviseren u graag, al dan niet aan de hand van een actuele grondanalyse bij u op locatie. Op basis van proeven, ervaring en kennis kunnen wij u een geselecteerd productenpakket meststoffen, gewasbescherming, bodemverbeteraars en biostimulanten aanbieden die zorgt voor kwaliteit, gezondheid en weerbaarheid!

Wachtbedden en teeltruggen voor vollegrondsteelten

Graag zou ik meer informatie hierover ontvangen.