Geef extra voeding aan je mais en voorkom groeiremming

Een effectieve onkruidbestrijding in mais is belangrijk, maar heeft negatieve neveneffecten, zoals groeiremming. Dit voorkom je door Nov@ aan de onkruidmix toe te voegen.

Nu op de meeste plaatsen de mais op het land staat, komt het moment van onkruidbestrijding er aan. Een effectieve onkruidbestrijding is zeer belangrijk maar heeft een aantal negatieve neveneffecten zoals onder meer groeiremming. Het kost het plantje behoorlijk wat energie om te ‘ontgiften’ en die energie is eigenlijk bedoeld om te groeien. Door voor de plant kant-en-klare energie aan de onkruidmix toe te voegen, kan de plant gelijk aan de slag om door te groeien. Nov@ bevat kant-en-klare energie in de vorm van plantaardige aminozuren en suikers.

Hoger rendement van de bemesting

Daarnaast zorgt Nov@ voor een betere opname van nutriënten en realiseer je een hoger rendement van de bemesting. Door de unieke combinatie van actieve ingrediënten, inclusief humine- en fulvinezuren, plantaardige aminozuren, phytosaponinen, polysachoriden, glycinebetaine en gechelateerde spoorelementen, zorgt Nov@ voor een snelle vegetatieve groei en verbetert het de wortelfunctionaliteit. Dit maakt de plant vitaler en deze is daardoor beter beschermd tegen abiotische stress zoals bijvoorbeeld koude of droogte. Daarbij realiseert men op de lange termijn een betere bodem. Nov@ zorgt voor een betere structuur en dus een goede lucht/waterhuishouding.

De mais rechts is behandeld met Nov@, de mais links is onbehandeld. - Foto: Klep Agro

De mais rechts is behandeld met Nov@, de mais links is onbehandeld.

Uit verschillende proeven in Nederland en Duitsland is gebleken dat met Nov@ het kolfgewicht toeneemt en de verteerbaarheid verhoogd wordt. Nov@ is makkelijk toe te passen en prijstechnisch interessant.

Kortom, door Nov@ toe te passen realiseer je het volgende:

  • Voorkomen groeiremming door onkruidbestrijding
  • Toename kolfgewicht
  • Vitalere, gezondere plant
  • Betere afrijping
  • Stevigere stengel
  • Gezond in kuil; daardoor beter verteerbaar
  • Prijstechnisch interessant

Ervaring van Corné Rommens, melkveehouder in Hoeven (N-B) met 18 ha mais

Nov@ is makkelijk toe te passen samen met de onkruidbestrijding.

“Door de huidige bemestingsnormen en extreme weersomstandigheden moeten we het gewas anders gaan voeden. Met het toepassen van Nov@ zie ik dat de maisplanten een groter wortelgestel hebben en tot aan de oogst vitaal blijven. Het resultaat is dat het kolfgewicht toeneemt en de stengel dikker is, dit zorgt er mede voor dat ik de afgelopen drie jaar een goede opbrengst heb gehaald. Daarbij is Nov@ makkelijk toe te passen samen met de onkruidbestrijding en kan het prijstechnisch zeker uit!”