Meer rendement uit eerste snede met EM Silage

Een goede ruwvoerkwaliteit is voor veehouders een must en uitdaging tegelijk. Inkuilmiddelen worden meestal ingezet op momenten dat de omstandigheden voor inkuilen niet ideaal zijn, maar juist het inzetten van inkuilmiddelen bij goede omstandigheden geeft het hoogste rendement. Niet enkel geeft het meer resultaat van de investering, het zorgt ook voor behoud van voederwaarde en meer smakelijkheid. De inzet voorkomt in- en uitkuilverlies en is een besparing op extra aanvoer van ruwvoer. EM Silage® is een vloeibaar, levend product, dat uit melkzuurbacteriën en gisten bestaat. Deze bacteriën en gisten zorgen voor een snelle aanvangswerking en conservering. Ook tijdens het uitkuilen en stalvoeren voorkomt het broei en zorgt het voor fris voer aan het voerhek.

Dat EM Silage® niet enkel melkzuur bevat (zoals vele bacteriepreparaten), maar ook gisten, is vrij uniek. Het is een kant-en-klaar product , dat enkel nog met water moet worden verdund.

Voordelen Agriton EM Silage®:

  • Snelle aanvangswerking, doordat het product leeft.
  • Zowel homo- als heterofermentatieve melkzuurbacteriën.
  • Dubbele werking tegen broei door vorming azijnzuur en invloed gecultiveerde gisten.
  • Eén jaar houdbaar in de verpakking; meermaals te gebruiken.
  • Voor gras en maïs te gebruiken.
  • Interessant geprijsd

Werking melkzuurbacteriën

In EM Silage® zitten homo- en heterofermetatieve melkzuurbacteriën. Deze produceren naast melkzuur ook azijnzuur, waarbij azijnzuur ook na het uitkuilen een sterk broeiremmend effect heeft. De aanwezige melkzuurbacteriën zetten een deel van de suikers om in onder andere melkzuur. Dat zorgt voor pH-daling en uiteindelijk stabiele (= goed houdbaar) kuil. De suikers worden in dit proces ‘doorgeknipt’ en gaan, in tegenstelling tot sommige beweringen, dus niet verloren. Door het ‘knippen’ ontstaan er zuren met voederwaarde voor de dieren. De andere bacteriën en schimmels in de kuil zorgen onder zuurstofloze omstandigheden voor voorfermentatie, waarbij anti-oxidanten en vitaminen vrijkomen. Daarnaast is goed gefermenteerde kuil voor micro-organismen in de pens veel makkelijker te verteren.

Werking gisten

Wilde gisten zijn in kuil een grote bron van broei. De gecultiveerde gisten in EM Silage® concurreren met de wilde gisten en voorkomen deze broei. Ook ondersteunen de gecultiveerde gisten de penswerking van het dier.

Dosering

80 ml per ton in te kuilen product. Voor een goede verdeling oplossen in minimaal 4 liter water, per ton product.