Nieuw werkkleding pakket van Tricorp voor werknemers van BAS Group

Wat een leuk artikel over onze samenwerking en het nieuwe werkkledingpakket van BAS Group. 

“Enthousiaste dragers, daar wordt Tricorp blij van! Sinds januari dit jaar dragen alle medewerkers van BAS Group Tricorp Premium, en dat bevalt goed! Tricorp sprak met Stef Mol, CFO van deze logistieke ontzorger uit Etten-Leur, over het nieuwe werkkledingpakket van Tricorp.

Waar houden jullie je als BAS group mee bezig?

Onze missie is kort en krachtig: het volledig ontzorgen van onze relaties op logistiek gebied.
In deze snel veranderende wereld willen wij ons ontwikkelen tot een kwalitatief hoogwaardige, uiterst betrouwbare en zeer innovatieve partner voor het (groot)-Midden en Klein Bedrijf (MKB) op logistiek gebied in de breedste zin des woords. Wij willen alle zorgen omtrent de “supply chain” uit handen nemen. Wij streven hierbij doorlopend naar duurzame oplossingen, die ten goede komen van onze klanten, de mens en het milieu.
Belangrijk is dat wij niet naar klanten, maar naar relaties streven. Wederkerigheid en een langdurige relatie met bedrijven, die zich bij ons thuis voelen, is hierbij een speerpunt. Wij focussen ons hierbij primair op het groot-MKB, zonder hierbij op voorhand bedrijven uit te sluiten. Wij onderscheiden ons door ons toe te leggen op goederen die extra aandacht nodig hebben zoals chemicaliën, consumentenelektronica, food & feed.

Wat was de situatie met werkkleding, drogen medewerkers al werkkleding?

We maken al heel lang gebruik van werkkleding voor onze medewerkers. Wij vinden het belangrijk dat onze mensen er uniform en netjes bijlopen en letterlijk en figuurlijk zich met de BAS Group kunnen identificeren.

Wat is de reden dat er uiteindelijk is gekozen voor Tricorp werkkleding?

Bas Group onderscheidt zich op de markt door het leveren van een hoogwaardige kwaliteit. We bezitten alle kwaliteitscertificeringen, beschikken over top huisvesting en dito personeel en de schoonste vrachtwagens. Dit moet ook wel, we vervoeren immers – zoals reeds vermeld – goederen die net dat beetje extra aandacht nodig hebben. Onze medewerkers zijn daarbij het visitekaartje van onze klanten. Onze huisstijl kan gekenmerkt worden als jong, eigentijds, strak en vernieuwend. Lorenzo Bas (CEO) en ik proberen deze huisstijl zo goed als mogelijk uit te dragen. Wij vonden dat we onze kenmerken meer terug moesten kunnen zien in onze werkkleding. We onderhouden goede contacten met Gerwin Elsten van Klep Safety, eveneens gevestigd te Etten-Leur. Zij zijn al geruime tijd leverancier van ons bedrijf en voelen onze huisstijl en wensen perfect aan. Gerwin presenteerde ons de mogelijkheden van Tricorp, niet alleen de kleding maar ook het gehele bestel- en bedieningsconcept. De combinatie van dichtbij, gemak, uitstraling en kwaliteit heeft uiteindelijk de doorslag gegeven.

Uit welke producten bestaat het werkkledingpakket?

We hebben een vrij uitgebreid pakket. Truien, jasjes, T-shirts met V-hals  en polo’s. De kleuren blauw, grijs en wit voeren de boventonen conform onze huisstijl.

Wat wilden jullie bereiken met nieuwe werkkleding?

Zoals vermeld wilden we een uitstraling die past bij ons bedrijf. Dat is gelukt qua look, kleuren en snit. Maar we wilden meer. We wilden ook aantonen dat wij geloven in diversiteit: hoe verschillend onze (toekomstige) medewerkers ook zijn qua afkomst, geloof, cultuur, leeftijd en geslacht, iedereen is welkom. Sterker nog, juist deze grote mate van diversiteit zorgt ervoor dat wij net iets innovatiever, beter en leuker zijn voor onze medewerkers, leveranciers en afnemers dan onze concullega’s.
Met een gave fotosessie met onze eigen ‘modellen’ in de nieuwe Tricorp-kleding, hebben wij onze diversiteit in ons medewerkersbestand getoond. Iedereen verschillend, maar alle in dezelfde kleding en samenwerkend aan dezelfde misse.

Welke werkzaamheden worden er voornamelijk uitgevoerd door de werknemers die Tricorp werkkleding dragen?

Alle logistieke werkzaamheden, dus transport, zowel nationaal als internationaal, maar ook op- en overslag. Overigens lopen niet alleen chauffeurs en magazijnmedewerkers in de werkkleding, ook ons kantoorpersoneel zie je regelmatig voorbij komen in een hippe BAS-sweater van Tricorp.

Hoe was de samenwerking met Klep Safety en Tricorp?

Juist de samenwerking heeft de doorslag gegeven. Die was vanaf het begin af aan goed. En die is begonnen met goed luisteren. Gerwin heeft eerst goed aangehoord wat onze wensen waren en heeft vervolgens samen met Tricorp een digitaal moodboard en een uitleg over het bestelproces, wat volledig bij de medewerkers zelf ligt, gegenereerd. In de volgende fase leverde men een aantal hele gave proefexemplaren aan, wat denk ik achter gezien al de doorslag heeft gegeven. Fijn is ook dat Klep Safety dichtbij zit. Goed en dichtbij dan hoef je niet verder te kijken toch? Hoewel zij ons eerste aanspreekpunt zijn, kennen we inmiddels ook de nodige mensen bij Tricorp. Ook dat bevalt goed en geeft een vertrouwd, persoonlijk gevoel.”

Bron: Tricorp