Moeiteloos grote grasoppervlakten onderhouden met een robotmaaier

Of u nu een golfbaan, voetbalveld, uitgestrekte grasvelden of het eigen gazon wilt onderhouden, een robotmaaier biedt altijd uitkomst. De robotmaaier maakt het leven van hoveniers, greenkeepers en grootgrondbezitters een stuk eenvoudiger, doordat alle grasoppervlakten automatisch en regelmatig gemaaid worden. Benieuwd naar de voordelen? We vertellen u er graag meer over!

De voordelen van een robotmaaier

Het grootste voordeel van een robotmaaier is dan ook de meest opmerkbare: het scheelt u zeer veel arbeid! Zelf een zitmaaier bedienen vraagt de nodige tijdsinvestering, en vaak duurt het wel even voordat u het grasoppervlak gelijkmatig gemaaid heeft. Een robotmaaier weet deze klus efficiënt te voltooien zonder verdere begeleiding.

Daarbij maait een robotmaaier zeer gelijkmatig en bent u ervan verzekerd dat uw grasoppervlakten constant bijgehouden worden. En doordat de robotmaaier het gras steeds licht ‘scheert’ tot de gewenste lengte, is van zichtbaar grasafval geen sprake. De fijne deeltjes die door de machine afgesneden worden vormen bovendien weer voeding voor het gras. Het eindresultaat: een mooi egaal grasveld en een goed verzorgd, gezond gazon. U bepaalt bovendien zelf wanneer het gras gemaaid wordt door de robotmaaier, zodat dit altijd op gelegen tijdstippen en met gewenste intervallen gebeurt.

De slimme robotmaaiers beschikken dan ook over allerlei systemen waarmee u het proces naar uw hand kunt zetten. Robotmaaiers zijn vaak bedienbaar met uw smartphone en beschikken vaak over diverse GPS systemen om gericht mee te kunnen maaien. Robotmaaiers onthouden hun voortgang, ook na het terugkeren naar een laadstation. Daarnaast zijn de maaiers doorgaans uitgerust met een regensensor, waarmee u kunt voorkomen dat uw maaier bij (hevige) regenval door blijft maaien.

De moderne robotmaaiers van nu zijn bovendien zeer duurzaam en hebben dan ook een zeer lage CO2-uitstoot. Dit maakt robotmaaiers ook op het gebied van duurzaamheid een aantrekkelijk alternatief voor zitmaaiers.

Geavanceerde functionaliteiten: Banen maaien met GPS RTK

Naast bovengenoemde aspecten bieden de topmodellen nog interessante geavanceerde functionaliteiten. Zo beschikken diverse maairobots van Echo over de mogelijkheid om gebruik te maken van GPS RTK (Real Time Kinematic). De robotmaaier communiceert daarbij met satellieten én met een vaste GPS RTK ontvanger die satellieten van maximaal 4 constellaties oppikt om de robot waar nodig bij te sturen. Dankzij dit zeer accurate navigatiesysteem is de robotmaaier in staat om systematisch een gebied te maaien met minimale overlap. Dit maakt het mogelijk om gestructureerd banen te maaien. Daarbij zorgt dit systeem er ook voor dat de robotmaaier zo efficiënt mogelijk het grasoppervlak bewerkt, wat een aanzienlijke tijdsbesparing oplevert.

+INFINITYSYSTEM

Andere belangrijke innovatie vinden we bij de robotmaaiers van Ambrogio, in de vorm van het +INFINITYSYSTEM. Dit innovatieve navigatiesysteem zorgt ervoor dat meerdere robotmaaiers tegelijkertijd op een slimme en geïntegreerde manier te werk kunnen gaan in hetzelfde gebied. Met behulp van Cloud en ZCS Connect technologieën creëert het +INFINITYSYSTEM een virtuele kaart die continu op het te bewerken gebied geprojecteerd wordt. Met de kaart weten de robotmaaiers exact welke zones al gemaaid zijn, waardoor een optimale efficiëntie en precisie behaald kan worden. En doordat de robots met het +INFINITYSYSTEM aan elkaar gekoppeld kunnen worden, kan het maaibereik in principe oneindig uitgebreid worden, waarmee dit systeem zijn naam daadwerkelijk eer aandoet!

Welke robotmaaier past het beste bij u / uw organisatie?

Klep heeft een uitgebreid assortiment robotmaaiers in huis, met hoogwaardige modellen van Ambrogio, Echo en Gardena. Het maaibereik varieert per maaier, van robotmaaiers die grasvelden bijhouden van 600 m2, tot en met maaiers die oppervlaktes van wel 75.000 m2 aankunnen. En met het eerder genoemde +INFINITYSYSTEM is geen grasoppervlak te groot.

Welke robotmaaier het meest geschikt is voor u is afhankelijk van het grasoppervlak en uw specifieke wensen en eisen. Om u goed te kunnen adviseren komen we graag bij u langs om uw situatie te bekijken, om zo samen met u te bepalen welk model het meest geschikt zal zijn. Zo vinden we in gesprek voor iedere klant de ideale robotmaaier of combinatie van robotmaaiers.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze robotmaaiers overzichtspagina voor meer inzicht in de merken en modellen uit ons aanbod, of neem contact met ons op voor aanvullende informatie of een afspraak in de showroom / bij u op locatie.

  • Ik meld me aan voor de hoveniersdag op:
  • MM slash DD slash JJJJ