Ademhalingsbescherming

Sommige klussen in de land- en tuinbouw vinden plaats in een stoffige omgeving. Of wellicht gebruikt u chemische gewasbeschermings- of reinigingsmiddelen. In dat geval wilt u uzelf en uw personeel beschermen met een masker, dat geschikt is voor die betreffende klus. Daarom bieden wij u diverse stofmaskers, halfgelaats- en volgelaatsmaskers van o.a. 3M en Drager.

Diverse maskers

Stofmaskers zijn er in 3 klassen, met of zonder uitademventiel. De half- en volgelaatsmaskers zijn voorzien van vervangbare filters, zodat u voor alle werkzaamheden het juiste filter kunt gebruiken. Wij adviseren u om tijdig het filter te verwisselen voor een optimale bescherming.

Van het merk North leveren wij vervangbare stofmaskers. Deze stofmaskers sluiten net zo goed af als een halfgelaatsmasker. Verder hebben we van het merk North volgelaatsmaskers en aangeblazen systemen in ons assortiment.

Handbescherming

Voor de bescherming van handen en armen hebben we diverse beschermingsmiddelen in het assortiment. Een belangrijk onderdeel hiervan zijn diverse handschoenen in diverse soorten en maten.

Zo staat de Showa-Grip algemeen bekend om de bijzonder goede stratenmakershandschoen.

Handschoenen

Andere merken, zoals Marigold, Mapa en Ansell omvatten zeer veel verschillende soorten handschoenen, vooral voor diverse chemische toepassingen.

Van North bieden wij u o.a. de naadloos gebreide handschoenen, die zorgen voor een zeer goed gevoel in de vingers. Hierdoor houdt u goed gevoel in de vingers, zodat u de handschoen niet meer uit hoeft te doen.

Gehoorbescherming

Lawaai is de verzamelnaam voor aan de ene kant geluid dat als hinderlijk wordt ervaren en aan de andere kant schadelijk geluid. Het gaat hierbij niet alleen om de decibellen maar ook om de verblijfstijd. Wanneer er bekend is welke schadelijke geluiden er gefilterd moeten worden, kan er advies gegeven worden. Wel is het zaak dat er niet te ver terug gefilterd wordt. Dit kan namelijk gevaar opleveren, doordat de gebruiker niet mee krijgt wat er om zich heen gebeurd. Tevens kan hij zich geïsoleerd gaan voelen.

Hoofd en gelaatsbescherming

Hoofdbescherming wordt gedragen als er risico’s bestaan waarbij verwondingen aan het hoofd kunnen ontstaan, bijv. vallende voorwerpen. Hoofdbeschermingsmiddelen worden ingedeeld in twee groepen; veiligheidshelmen en hoofdbedekkingsmiddelen. Onder hoofdbedekkingsmiddelen worden verstaan: stootpetten, haarnetjes, petten, mutsen en capuchons.

De gelaat,- en oogbeschermingsmiddelen welke wij aanbieden voldoen aan het hoogste draagcomfort. Dit om te realiseren dat de persoonlijke beschermingsmiddelen ook daadwerkelijk worden gedragen. Tevens kunnen wij veiligheidsbrillen leveren op sterkte, waarbij i.s.m. opticiens of door ons zelf het juiste model wordt aangemeten.

#TrotseJongeBoeren

#TrotseJongeBoeren (#TJB) is groep jonge boeren die het imago van de agrarische sector willen verbeteren! Het is een initiatief van het Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt (BAJK).

Wil jij bijdragen aan de trots van de agrarische sector? Bestel dan nu een overall via Handelsonderneming Klep.

Bestel hier je #TrotseJongeBoeren overall