Samenwerking met Biolchim

intensieve proeven én concrete resultaten met innovatieve biostimulanten en meststoffen

Het vinden van een betrouwbare leverancier van biostimulanten en meststoffen kan een heuse uitdaging vormen. Binnen de sector hebben veel middelmatige aanbieders het vertrouwen weten te beschamen van afnemers en telers. Gelukkig wist Biolchim ons ruim 10 jaar geleden wél te overtuigen.

Klep Agro kwam in aanraking met Biolchim door middel van een praktijk demonstratie op een proefveld waar Biolchim met een teelt aan deelnam. Daar werd de werking van hun biostimulanten en organische meststoffen direct zichtbaar. Men wist verrassend genoeg met minder synthetische gewasbeschermingsmiddelen resultaten te behalen die gelijk lagen met een gangbare teelt!

Partnerschap met prettige wisselwerking

Overtuigd door de werking van Biolchim’s producten ontstond destijds een waardevol partnerschap. Door de jaren heen uitte de intensieve samenwerking zich onder andere door diverse proeven en experimenten. Zowel Klep Agro als Biolchim voeren regelmatig proeven uit. Bij Klep Agro beginnen deze experimenten vaak in onze klimaatcel. Heeft een product of combinatie van Biolchim middelen zich hier bewezen, dan wordt opgeschaald naar een daadwerkelijk proefveld. Resultaten van de proeven aan beide zijden worden over en weer gedeeld, zodat er samen van geleerd kan worden.

Door de jaren heen is Klep Agro voor Nederland de distributeur geworden voor Biolchim. Samen met Biolchim hebben wij in de praktijk ondervonden hoe de diverse producten zich verhouden tot de Nederlandse teelten en teeltomstandigheden, en hebben we de inzet van de middelen kunnen optimaliseren. Daarbij krijgen wij ook regelmatig de gelegenheid om innovatieve nieuwe biostimulanten en meststoffen te testen. Zodra deze middelen zich in de praktijk bewezen hebben kunnen wij telers zo het beste advies geven en ondersteunen met een optimaal teeltplan.

Biolchim: bewezen topproducten

Door de jaren heen hebben al talloze producten van Biolchim zichzelf bewezen in de praktijk, zowel binnen eigen proeven als binnen daadwerkelijke implementaties bij de telers. We kunnen bouwen op diverse betrouwbare topproducten die breed inzetbaar zijn binnen uiteenlopende teelten.

Neem bijvoorbeeld Nov@: deze biostimulant bevat diverse organische ingrediënten en biedt dan ook diverse positieve werkingen voor de teelten. Nov@ zorgt ervoor dat voedingselementen en meststoffen beter opgenomen en benut worden. Tegelijkertijd stimuleert het middel de wortelgroei en biedt het de plant de nodige dosis stressbestendigheid. Tel daarbij op dat de plant ook een totale voeding ontvangt op het gebied van vitamines en planthormonen, en je krijgt een product dat overkoepelend inzetbaar is en van top tot teen bijdraagt aan een betere teelt.

Nov@ is natuurlijk slechts een losstaand voorbeeld die de kracht en inzetbaarheid van Biolchim producten weerspiegelt. Zo biedt Biolchim een uiteenlopend productaanbod met middelen die hun kracht en werking door de jaren heen al keer op keer bewezen hebben. Dat is prettig werken voor Klep Agro; zo kunnen wij onze klanten van gedegen advies voorzien en producten aanbieden die daadwerkelijk doen wat ze beloven. En de teler is zo als afnemer verzekerd van een degelijk product, waardoor de investering snel waargemaakt kan worden.

Bekijk het aanbod

Benieuwd naar de diverse biostimulanten en innovatieve meststoffen van Biolchim? Bezoek onze Biolchim overzichtspagina om het volledige aanbod te bekijken, of neem contact met ons op om meer te weten te komen over de mogelijkheden voor uw specifieke teelt.

  • Ik meld me aan voor de hoveniersdag op:
  • MM slash DD slash JJJJ