Alleen het beste voor de aardbei: topkwaliteit substraten voor de aardbeienteelt

Aardbeien telen op substraat mag gerust een topsport genoemd worden. Het verkrijgen van de optimale teelt is een complex proces, en in het traject van stekje / zaadje tot en met het bereiken van een goede productie kan veel gebeuren. Om een stabiele groei en het gewenste eindresultaat te behalen moet het substraat van goede huize komen.

Klep Agro levert onder de collectieve noemer ‘Substraat Optimaal’ de gewenste substraten voor elke teelt en ieder gewas. Daaronder vallen ook een aantal standaard topmengsels waarmee zeer goede prestaties behaalt worden binnen de aardbeienteelt, zoals Aardbei Flex, Aardbei Grof en Aardbei Korte Teelt.

Wat maakt deze substraatmengsels zo bijzonder? En hoe zorgen wij ervoor dat telers zo tevreden zijn en blijven met onze substraatmengsels? We vertellen u er graag meer over!

Aardbei Flex en Aardbei Grof

Veruit het merendeel van Klep Agro’s trouwe klanten kiest in de praktijk voor Aardbei Flex. Waarom die keuze? De naam zegt eigenlijk al veel over de eigenschappen en karakteristieken van dit substraatmengsel. Zo is dit mengsel in verschillende teelten dus flexibel inzetbaar, van korte tot langere teelten. Over een lange tijd vindt namelijk slechts weinig afbraak van grondstoffen plaats en blijft daardoor de structuur in het substraat behouden. Aardbei Flex is een mengsel dat is opgebouwd uit 4 verschillende grondstoffen die samen een stabiel en uitgebalanceerd mengsel vormen.

Goed doorwortelde traypotten

Vanaf de winningslocatie in de Baltische Staten word het veen per schip direct vervoerd naar van Egmond in de haven van Amsterdam. Dat is ook weer voordelig voor de eindgebruiker, de teler. Zo kunnen wij er met onze samenwerkingspartner Van Egmond, die een eigen loskade bezit, voor zorgen dat het substraatmengsel snel beschikbaar is in de gewenste hoeveelheden.

Onderkant wortels

Daarnaast bieden we voor de productieteelt ook Aardbei Grof aan. Dit is een substraatmengsel op basis van Baltisch veen. De grove structuur zorgt voor een heel hoog luchtgehalte. Desgewenst kan dit verder nog verhoogd worden door een toevoeging van perliet.

Ook leveren wij standaard mengsels voor de Trayplanten, Moederplanten en bijvoorbeeld voor de Frambozenteelt maar deze worden ook wel samengesteld in onderling overleg met de teler en voorlichter.

Klep Agro gaat verder dan leveren

Alle substraatmengels kunnen aangeleverd worden in een vorm naar wens, verpakt in zakken, big bags of big bales tot los gestort. Naast onze hoge servicegraad op het gebied van leveren zijn wij erg trots op het totale plaatje.

Klep Agro heeft samen met partner Van Egmond inmiddels al vele jaren ervaring. Zo hebben onze specialisten heel veel waardevolle kennis verzameld rondom de aardbeienteelt op substraat. Dit hoge kennisniveau vertaalt zich in de praktijk naar een passend advies en begeleiding voor iedere aardbeienteler.

Naast de  verschillende substraat mengels voor de aardbeienteelt kunnen we zo ook gericht advies geven dat aansluit bij de wensen voor specifieke teelten. En Klep Agro gaat verder dan puur het leveren van de substraatmengels. Ook na de levering blijven we betrokken en kunnen we door innovaties in substraatteelt helpen en bijsturen, daar waar nodig. Van ieder afgeleverd substraatmengsel wordt bovendien een monster genomen en bewaard, zodat in een later stadium altijd nog een analyse gemaakt kan worden. Daarnaast kunnen er op verzoek meststoffen, biostimulanten en micro organismen als toevoeging doorgemengd worden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van onze substraatmengsels voor uw aardbeienteelt?

Bekijk dan onze pagina over Substraat Optimaal, of neem contact met ons op voor meer informatie en advies op maat.