Alleen het beste voor de aardbei: topkwaliteit substraten voor de aardbeienteelt

Aardbeien telen op substraat mag gerust een topsport genoemd worden. Het verkrijgen van de optimale teelt is een complex proces, en in het traject van stekje / zaadje tot en met het bereiken van een goede productie kan veel gebeuren. Om een stabiele groei en het gewenste eindresultaat te behalen moet het substraat van goede huize komen.

Klep Agro levert onder de collectieve noemer ‘Substraat Optimaal’ de gewenste substraten voor elke teelt en ieder gewas. Daaronder vallen ook een aantal veelbelovende standaardmengsels waarmee zeer goede prestaties behaalt worden binnen de aardbeienteelt, zoals Aardbei Stabiel, Aardbei Grof en Aardbei Korte Teelt.

Wat maakt deze substraatmengsels zo bijzonder? En hoe zorgen wij ervoor dat telers uit de regio én door heel het land zo tevreden zijn met onze substraatmengsels? We vertellen u er graag meer over!

Aardbei Stabiel en Aardbei Grof

Veruit het merendeel van Klep Agro’s trouwe klanten kiest in de praktijk voor Aardbei Stabiel. Waarom die keuze? De naam zegt eigenlijk al veel over de eigenschappen en karakteristieken van dit substraatmengsel. Zo vormt dit mengsel een zeer stabiel product. Over een lange tijd vindt namelijk slechts zeer weinig afbraak van grondstoffen plaats en blijft daardoor de structuur in het substraat behouden. 

Goed doorwortelde traypotten

Daarbij verdient ook de winning van de basis van dit substraatmengsel de noemer ‘stabiel’. De voornaamste grondstof is namelijk Ierse veen, een ruim voldoende verkrijgbare veensoort die stabiel beschikbaar blijft. Vanaf de winningslocatie in Ierland hoeft het veen slechts een korte reis te maken om in Nederland aan te komen. Dat is ook weer voordelig voor de eindgebruiker, de teler. Zo kunnen wij er met onze samenwerkingspartner Van Egmond voor zorgen dat het substraatmengsel snel beschikbaar is in de gewenste hoeveelheden.  

Onderkant wortels

Daarnaast bieden we ook nog Aardbei Grof aan. Dit is een substraatmengsel op basis van Iers opgemengd met een percentage Baltisch veen.

Klep Agro gaat verder dan leveren

Beide substraatmengels kunnen aangeleverd worden in een vorm naar wens, verpakt in zakken, big bags of big bales tot los gestort. Naast onze hoge servicegraad op het gebied van leveren zijn wij erg trots op het totale plaatje. 

Klep Agro heeft samen met partner Van Egmond inmiddels al vele jaren ervaring opgedaan. Zo hebben onze specialisten heel veel waardevolle kennis verzameld rondom de aardbeienteelt op substraat. Dit hoge kennisniveau vertaalt zich in de praktijk naar een passend advies voor iedere aardbeienteler. 

Naast de standaardmengels voor de aardbeienteelt kunnen we zo ook gericht advies geven dat aansluit bij de wensen voor specifieke teelten. En Klep Agro gaat verder dan puur het leveren van de substraatmengels. Ook na de levering blijven we betrokken en kunnen we bij de substraatteelt helpen en bijsturen, daar waar nodig. Van ieder afgeleverd substraatmengsel wordt bovendien een monster genomen en bewaard, zodat in een later stadium altijd nog een analyse gemaakt kan worden. Daarnaast kunnen er op verzoek meststoffen, biostimulanten en micro organismen als toevoeging doorgemengd worden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van onze substraatmengsels voor uw aardbeienteelt?

Bekijk dan onze pagina over Substraat Optimaal, of neem contact met ons op voor meer informatie en advies op maat.