Volautomatische hangende spuitrobot inzetten in uw kas: de 4 grootste voordelen

Met een volautomatische hangende spuitrobot heeft u een uniek en uitermate efficiënt hulpmiddel in handen om uw gewassen te verzorgen. Hoe gaat deze spuitrobot precies te werk? En hoe profiteert u als teler van deze technologische innovatie? We vertellen u er graag meer over in deze blog!

1. Aanzienlijke tijdsbesparing dankzij volledige automatisering

Met de inzet van een volautomatische hangende spuitrobot bespaart u behoorlijk wat tijd. U stelt de spuitrobot eenvoudig in m.b.v een touchscreen interface. Hierbij kunt u precies bepalen wanneer de robot actief wordt, welke vakken bespoten dienen te worden met welke gewasbeschermingsmiddelen en met welke frequentie. 

Dankzij de diverse veiligheidsfuncties van de spuitrobot hoeft u zelfs niet bij de robot te blijven terwijl deze te werk gaat. Het systeem voert zijn taak volledig autonoom uit en herstelt zich automatisch in het geval van een incorrecte aankoppeling. U kunt het programma dus met een gerust hart uitvoeren terwijl u zelf elders aan het werk bent. Dit maakt het behandelen van uw gewassen efficiënter en gemakkelijker dan ooit.

2. Effectief behandelen van uw gewassen d.m.v. slepend en stekend spuiten

De volautomatische hangende spuitrobot is in staat om ‘slepend’ en ‘stekend’ te spuiten. Hierbij zal de spuitboom de spuitdoppen aan het einde van de kap laten draaien, zodat uw gewassen van beide zijden behandeld worden. Op die manier ontstaat een mooi compleet spuitbeeld.

Dit biedt weer diverse voordelen voor zowel u als de gewassen. Zo is het plantverlies dankzij deze spuitmethode minimaal en hoeft u niet langer uw gewassen zelf na te spuiten. Daarbij is het met de spuitrobot ook mogelijk om selectief te spuiten, zodat enkel de gewassen behandeld worden die u zou willen behandelen.

3. U houdt geen restvloeistoffen over dankzij efficiënt vloeistof injectiesysteem

De spuitrobot maakt gebruik van een systeem dat is opgebouwd met gescheiden injectiepompen. Hierdoor kunnen diverse gewasbeschermingsmiddelen afzonderlijk van elkaar worden toegediend. Ook verloopt de toediening zonder de benodigdheid van een extra spuit- of mengvat.

U kunt de dosering via het systeem zelf eenvoudig instellen (van 0,2% tot 2%). Het systeem biedt een spuitdruk van 4-8 bar en heeft een zeer schone werkwijze, waarbij er geen restvloeistoffen achterblijven. Zo voorkomt u de verspilling van kostbare gewasbeschermingsmiddelen.

4. Geen looppaden nodig, geen slangen of elektra kabels in de weg

Het systeem is niet enkel heel schoon en efficiënt, maar ook nog eens zeer praktisch ingericht. Dankzij de volautomatische hangende spuitrobot heeft u niet langer looppaden nodig om gewassen te kunnen behandelen. Ook zijn slangen en elektra kabels handig weggewerkt, waardoor deze niet langer in de weg liggen. De automatisch bestuurde slanghaspel van de spuitrobot bevindt zich namelijk bovenin de kas, en legt de 2 x 90 meter lange slang voor u weg, boven in de monorailhaken.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de voordelen van de spuitrobot en de mogelijkheden voor uw teelten? Bekijk dan de informatiepagina over de volautomatische hangende spuitrobot, of neem direct contact met ons op om meer informatie in te winnen en de opties te bespreken.

Tuinbouwtechniek

Graag zou ik meer informatie hierover ontvangen.