Voordelen van plagen bestrijden met natuurlijke vijanden

Weet u hoe uw gewas op een biologische manier beschermd kan worden tegen plagen? Dat doet u door natuurlijke vijanden van de plaag in te zetten! Natuurlijke vijanden richten geen schade aan in het gewas en zorgen voor evenwicht in de kas. Daarom vormt deze manier van bestrijding een belangrijk onderdeel van geïntegreerde gewasbescherming.

In dit artikel vertellen we meer over de voordelen van het inzetten van natuurlijke vijanden.

Residuvrij telen

Het inzetten van natuurlijke vijanden heeft een aantal voordelen ten opzichte van synthetische gewasbescherming. In eerste instantie blijft er geen residu van pesticiden achter op het gewas. Daardoor kunt u meer richting residuvrij telen gaan werken.

Werken met natuurlijke vijanden verlegt de aandacht naar residuvrij telen. Dit zorgt ervoor dat u zich minder of niet meer hoeft te wenden tot schaarse gewasbeschermingsmiddelen. En u voldoet makkelijker aan de strenge eisen van afnemers en supermarkten!

Er is geen sprake van resistentie

Bij synthetische beschermingsmiddelen kan de plaag op den duur een resistentie ontwikkelen. Om dit te voorkomen moeten verschillende middelen afgewisseld worden. De grote uitdaging is dat er steeds meer middelen verdwijnen dan dat er nieuwe bij komen. Dat maakt resistentiemanagement lastig.

Met natuurlijke vijanden is dit niet het geval. Deze kunt u zo vaak inzetten als nodig is. Keer op keer zullen de ingezette insecten de plaag bestrijden.

Natuurlijke balans in de kas

Tuinbouw is topsport. De natuur kan zichzelf bedruipen, maar dit kost tijd, productie en kwaliteit. Dit kunnen we ons niet veroorloven. Daarom moeten we de natuur een handje helpen! Natuurlijke vijanden zorgen voor een natuurlijke balans in de kas. En ze houden zichzelf ook nog eens in stand door zich te vermenigvuldigen. Zo blijft de natuurlijke balans in de kas op peil.

Welke natuurlijke vijanden zijn geschikt voor uw gewas?

Wilt u weten welke natuurlijke vijanden u het beste in kunt zetten voor uw gewassen? Klep voert continu onderzoek uit naar de beste manieren om verschillende gewassen te beschermen. Lees ons artikel over verschillende natuurlijke vijanden of neem contact op met een van onze adviseurs.