Weerbaar mais telen

De maisopbrengsten zijn de afgelopen jaren steeds meer onder druk komen te staan. Dit komt door weersomstandigheden en door de krappe bemestingsnormen. Aan de weersomstandigheden kun je als maisteler helaas niets doen, aan de rest wel! Om hoge opbrengsten te halen met de juiste kwaliteit, wordt weerbaar telen steeds belangrijker.

In dit artikel vertellen we over producten die uitstekend ingezet kunnen worden om weerbaar mais te telen.

Weerbaar telen van mais

Wilt u zorgen voor hoge maisopbrengsten van de juiste kwaliteit, maar ook aan de strenge bemestingsnormen voldoen? Dan wordt weerbaar telen en optimale bemesting steeds belangrijker. De bodem speelt een belangrijke rol in weerbaar telen. Wat goed is voor de plant, is ook goed voor de bodem. Het gaat er dus om dat een plant op de juiste manier wordt gevoed.

Weerbaar telen vraagt om een aanpak die op lange termijn vruchten afwerpt. Maar op korte termijn willen we natuurlijk ook graag resultaat zien. We geven daarom graag een paar voorbeelden van producten die een grote bijdrage kunnen leveren in het weerbaar telen van mais.

Mais telen

Agromaster: Stikstof wanneer mais het nodig heeft

Agromaster dient als rijenbemesting en bevat gecontroleerd vrijkomende stikstof. Dit zorgt ervoor dat de mais stikstof beschikbaar heeft voor celstrekking en celdeling. Gecontroleerd vrijkomende stikstof voorkomt vervluchtiging en uitspoeling. Bovendien zorgt het voor minder zoutbelasting voor het kiemplantje.

Er zijn 2 samenstellingen van Agromaster:

  • Agromaster 37-0-0 + 0,2B, adviesdosering / ha 100-150 kg*
  • Agromaster 30-5-0 + 0,2B ,adviesdosering / ha 125-150 kg*

*Adviesdosering in combinatie met een basisbemesting drijfmest

Protamin GR: Kunstmest voor de bodem

Protamin GR is een granulaat en bevat drie vormen organische stikstof gecombineerd met hoog gehalte aan koolstof. De koolstof bevordert de activiteit van het bodemleven en zorgt voor een hoger vochthoudend vermogen rond het kiemplantje. Door de combinatie van organische stikstof en koolstof verbetert het de bodemvruchtbaarheid. Protamin GR zorgt daardoor voor mais dat tegen een stootje kan.

Advies: bij het zaad 25-30 kg/ha

Een sterk gewas met Nov@

Met Nov@ heeft u een betere opname van nutriënten en realiseert u een hoger rendement van uw bemesting. Door de unieke combinatie van actieve ingrediënten, inclusief humine- en fulvinezuren, plantaardige aminozuren, phytosaponinen, polysachoriden, glycinebetaine en gechelateerde spoorelementen zorgt Nov@ voor een snelle vegetatieve groei en verbetert het de wortelfunctionaliteit. Dit maakt de plant vitaler en beter beschermd tegen externe stress zoals bijvoorbeeld kou of droogte. Uit verschillende proeven is gebleken dat met Nov@ het kolfgewicht toeneemt en de verteerbaarheid verhoogd.

Toepassing Dosering Voordelen
Bij het zaad 5l/ha Betere kieming en weggroei
Gemengd met vloeibare meststof 5l/ha Hogere opname van nutriënten
Gemengd met onkruidbestrijdingsmiddelen 5l/ha Boost, extra voeding, minder groeiremming

Advies op maat

Benieuwd welke producten u het beste in kunt zetten voor een weerbare maisteelt? Neem contact met ons op. We komen graag langs voor een advies op maat.